Збирали дані про HIMARS: агентам РФ суд призначив до 8 років за ґратами
Категорія
Україна
Дата публікації

Збирали дані про HIMARS: агентам РФ суд призначив до 8 років за ґратами

Збирали дані про HIMARS: агентам РФ суд призначив до 8 років за ґратами
Джерело:  online.ua

За матеріалами СБУ від 6 до 8 років позбавлення волі засуджено російських агентів, які збирали дані про розташування HIMARS та енергооб’єктів на Донеччині.

Джерело: Служба безпеки України

Суд відправив за ґрати колаборантів, які передавали дані росіянам про енергообʼєкти

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще чотирьох поплічників агресора. Вони збирали інформацію про підрозділи Сил оборони та об’єкти критичної інфраструктури у прифронтових районах Донецької області. Насамперед їх цікавили місця базування та переміщення українських військ на Бахмутському і Краматорському напрямках, – зазначили в СБУ.

Як повідомляють правоохоронці, ворожі поплічники інформували ворога про технічний стан енергооб’єктів, по яких російські окупанти здійснювали ракетні удари.

Пресслужба СБУ додала, що злочинців затримали у ході спецоперації на території Донеччини. Ураховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їм покарання від 6 до 8 років позбавлення волі.

Серед засуджених – ворожий інформатор, який намагався виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем "HIMARS". Ще однією зловмисницею є колишня електромонтерка з Добропілля, яка передавала російським загарбникам інформацію про відновлення електропостачання в районі, – наголосили працівники СБУ.

Повідомляється, що суд визнав зловмисників винними за:

  • ч. 2 ст. 114-2 КК України — несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану;

  • ч. 1 ст. 258-3 — участь у терористичній групі чи терористичній організації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?