Збірна США байкотує чемпіонату світу з боксу через конфлікт з російським керівником IBA
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна США байкотує чемпіонату світу з боксу через конфлікт з російським керівником IBA

Збірна США байкотує чемпіонату світу з боксу через конфлікт з російським керівником IBA
Джерело:  online.ua

Американська боксерська асоціація офіційно підтвердила, що її бійці не будуть брати участі в чемпіонаті світу цієї весни. За словами керівництва асоціації, таке рішення було ухвалене через погану репутацію Міжнародної боксерської асоціації та її керівника росіянина Умара Кремльова.

Джерело:  Washington Post

Збірна США бойкотує чемпіонату світу з боксу через росіянина Кремльова

Цей крок є останньою відповіддю на зростаючі суперечки навколо Міжнародної боксерської асоціації, яку Міжнародний олімпійський комітет двічі позбавляв контролю над олімпійським боксом на тлі численних скандалів і проблем з керівництвом, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, МОК дуже багато разів критикував президента IBA Умара Кремльова за сумнівні вибори, нездатність вирішити проблеми з суддівством і фінансові порушення, а також за очевидні спроби росіянина відійти від олімпійського боксу в надії отримати контроль над багатьма світовими професійними боксерськими організаціями.

Окрім того, наголошується, що американські боксерські чиновники також не приховують свого розчаруванням керівництвом Кремльовва, який раніше був главою Федерації боксу РФ і навіть пропонував російське громадянство українським боксерам.

Що важливо знати про чемпіонат світу з боксу

Згідно з останніми даними, чемпіонат світу серед жінок за версією IBA запланований на березень 2023 року у в Нью-Делі, а чемпіонат серед чоловіків може відбутися у травні в Ташкенті, Узбекистан.

Що важливо розуміти, чемпіонати світу, які проводяться раз на два роки, вважаються головними аматорськими змаганнями поза межами Олімпійських ігор.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?