Збивають гелікоптери та дрони. Україна отримає австралійські антидронові системи Slinger
Категорія
Світ
Дата публікації

Збивають гелікоптери та дрони. Україна отримає австралійські антидронові системи Slinger

Збивають гелікоптери та дрони. Україна отримає австралійські антидронові системи Slinger
Джерело:  online.ua

Збивають гелікоптери та дрони. Україна отримає австралійські антидронові системи Slinger, закуплені США.

Джерело: EOS

Україна отримає антидронові системи Slinger

Україна отримає антидронові системи Slinger виробництва австралійської компанії Electro Optic Systems. Вони здатні збивати гелікоптери та "Шахеди".

Таку заяву зробив виконавчий віце-президент EOS Метт Джонс.

Компанія протягом трьох тижнів вела випробування систем поблизу Сіднея. Комплекс був створений на базі 30 мм гармати M230LF та 7,62 мм кулемета MAG58 та встановлюється на пікапі GMC Denali.

Ця технологія справді йде в Україну. Система Slinger для жорсткої поразки була придбана США в дар Україні. Лазерна технологія все ще перебуває на стадії розробки, тому на даний час це питання не розглядається, – сказав Джонс.

За його словами, війна в Україні продемонструвала, що дрони будь-якого типу можуть зустрітися і у майбутніх конфліктах.

Антидронова система Slinger: що відомо

Slinger може протидіяти багатьом цілям, включаючи дешеві дрони-розвідники, які повідомляють про пересування військ у режимі реального часу, імпровізовані дрони-камікадзе, оснащені невеликими вибуховими пристроями, такі як іранські Shahed 136, що широко використовуються армією РФ.

Система Slinger здатна відстежувати і точково вражати безпілотники, що рухаються, на відстані більше 800 метрів, використовуючи унікальний боєприпас, який робить її придатною для використання в міських умовах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?