Здай корупціонера за гроші: у Зеленського розповіли, як збираються реалізувати цю ідею
Категорія
Політика
Дата публікації

Здай корупціонера за гроші: у Зеленського розповіли, як збираються реалізувати цю ідею

Здай корупціонера за гроші: у Зеленського розповіли, як збираються реалізувати цю ідею
Джерело:  online.ua

Радник Володимира Зеленського Дмитро Разумков пояснив, як команда новообраного президента збирається реалізувати свою антикорупційну програму. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «112 Україна», у штабі нового глави держави планують здійснити це в рамках чинного законодавства.

Відповідаючи на запитання в ток-шоу «Голос народу», Разумков пояснив, що громадянин, який допоможе відправити корупціонера за ґрати, надавши доказову базу для його арешту, зможе отримати певну компенсацію за «добровільну допомогу». За словами радника Володимира Зеленського, антикорупційні органи будуть працювати окремо від президента та уряду.

«Це повинні бути незалежні структури, які будуть працювати автономно від президента, від народних депутатів, від Кабінету Міністрів, і в тому числі, якщо хтось з перерахованих вище порушить закон, а якщо ми знімемо всю ту недоторканність, то посадять і їх. І в принципі правильно зроблять», – заявив Дмитро Разумков.

Як відомо, що під час передвиборчої кампанії Володимира Зеленського широкого розголосу набула його ініціатива про те, що громадяни, які сприятимуть «здачі корупціонерів», можуть отримати 10% від конфіскованих коштів. За словами нового президента, подібна ідея копіює закон Лінкольна, який було успішно реалізовано в США.

Що цікаво, ініціатива про компенсацію у 10% за здачу корупціонерів в Україні вперше з’явилася задовго до початку виборчої кампанії. Співавторами законопроекту №4038 «Про захист викривачів і розкриття інформації про шкоду або загрозу суспільним інтересам», поданого на розгляд парламенту ще 2016 року, були відразу 14 депутатів Ради. Щоправда, майже за три роки він так і не набув вигляд закону.

Нагадаємо, що політолог Віктор Небоженко заявив про те, що Володимир Зеленський для Путіна буде більш незручним президентом України, ніж Петро Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?