Зеленська відповіла на зрадницький заклик Вотерса до капітуляції
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленська відповіла на зрадницький заклик Вотерса до капітуляції

Зеленська відповіла на зрадницький заклик Вотерса до капітуляції
Джерело:  online.ua

Перша леді Олена Зеленська відповіла на скандальний лист музиканта Роджера Вотерса із закликом до капітуляції України перед РФ.

Джерело: Twitter-сторінка Олени Зеленської

Відповідь Зеленської на скандальний лист Вотерса 

Зокрема, у своєму листі Вотерс зухвало стверджує, що військова допомога Заходу не наблизить Україну до перемоги у війні проти кремлівської армії.

Музикант закликав Олену Зеленську натиснути на президента України та припинити війну в Україні.

У своїй відповіді перша леді наголосила, що саме РФ напала на Україну та знищує міста, вбиваючі мирне населення.

Вона висловила впевненність, що українці захистять свою країну та майбутнє своїх дітей.

Зеленська зазначила, що якщо Україна відмовиться від боротьби, то перестане існувати, а якщо від війни відмовиться Росія, то вона закінчиться.

Засновник Pink Floyd відомий своєю антиукраїнською, антизахідною, антитайванською та антиізраїльською позицією. Він називає НАТО "злом", Ізраїль "расистським" і неодноразово виступав на підтримку Росії. Кремлівські пропагандисти активно використовують його, як і голлівудського режисера Олівера Стоуна з аналогічними поглядами, у гібридній війні проти Заходу. 1985-го пішов з Pink Floyd.

Колишні колеги Вотерса з Pink Floyd не поділяють його позицію — у квітні члени гурту на чолі з Девідом Гілмором записали трек із вокалом Андрія Хливнюка з українського гурту Boombox, який виконує пісню "Ой, у лузі червона калина".

Пісня була записана на підтримку народу України. Усі отримані кошти пішли на гуманітарну допомогу українцям. Гілмор, невістка якого родом з України, сказав: "Ми, як і багато хто, відчуваємо лють і розчарування від цього мерзенного акту вторгнення в незалежну, мирну демократичну країну та вбивства її народу однією з найбільших світових держав".

На початку серпня Вотерс на CNN заявив, що в тому, що Росія веде війну на знищення України, "винний" президент США та сам український народ, який у 2014 році вигнав проросійського президента Віктора Януковича.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?