Зеленська виступила перед Конгресом США та закликала спинити терор проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленська виступила перед Конгресом США та закликала спинити терор проти України

Зеленська виступила перед Конгресом США та закликала спинити терор проти України
Джерело:  online.ua

Перша леді України Олена Зеленська виступила перед Конгресом США у рамках своїх відвідин Сполучених Штатів. Вона подякувала США за потужну підтримку та звернулася з проханням допомогти Україні зупинити російський терор і надати більше зброї, щоб захистити мир і життя українців.

Джерело: виступ Зеленської

Зеленська відвідала США

Ми щиро вдячні за те, що Сполучені Штати стоять поруч із нами в боротьбі за наші спільні цінності – людське життя й незалежність. Ви допомагаєте нам дуже потужно. Поки Росія вбиває, Америка рятує. І ви маєте про це знати. Дякуємо вам, - сказала Зеленська.

Вона підкреслила, що війна ще не закінчилася.

Я зараз прошу про річ, якої б ніколи не хотіла просити. Я прошу у вас зброї! Зброї не для того, щоби нести війну на чужу землю, а щоби захистити свій дім і право прокидатися у ньому живим!

Вона зауважила, що просить також надати Україні засоби протиповітряної оборони.

Щоби ракети не вбивали дітей у їхніх візочках, щоби вони не руйнували дитячі кімнати і цілі сім’ї. Тож допоможіть нам спинити терор проти українців, і це буде нашою спільною великою перемогою – в ім’я життя, свободи і прагнення до щастя кожної людини, кожної родини.

Зеленська також підкреслила, що це не лише її прохання, а і її чоловіка.

Ми хочемо, щоб кожен батько і кожна мати могли сказати своїй дитині: засинай спокійно – більше не буде повітряних тривог, ракетних ударів. Хіба це завелике бажання?

На її переконання, можливість її як першої леді України говорити з Конгресом США саме про зброю є проявом «найбільшої рівності».

Це рівність вільних людей. Людей, які знають, що вони захищають, знають, заради чого живуть. Я маю надію, що ви мене сьогодні почули. І сподіваюся, що ваші рішення будуть швидкими, - сказала Зеленська.

Нагадаємо, що Олена Зеленська перебуває з візитом у США на запрошення першої леді США Джилл Байден.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?