Ліз Трасс та Ріші Сунак змагатимуться за посаду прем’єр-міністра Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ліз Трасс та Ріші Сунак змагатимуться за посаду прем’єр-міністра Британії

Ліз Трасс та Ріші Сунак змагатимуться за посаду прем’єр-міністра Британії
Джерело:  online.ua

Колишній міністр фінансів Ріші Сунак і міністр закордонних справ Ліз Трасс змагатимуться за те, щоб стати наступним прем’єр-міністром Великої Британії.

Джерело: Reuters

Кандидати на поаду прем’єр-міністра Великої Британії

Сунак лідирував у всіх раундах голосування серед законодавців-консерваторів, але саме Трасс, схоже, отримала перевагу серед 200 000 членів правлячої партії, яка остаточно вибере переможця.

Сунак є колишнім банкіром, що підняв податки в Британії до найвищого рівня з 1950-х років, а Трасс є прибічницею Brexit і пообіцяла знизити податки та регулювання.

Той, хто переможе після оголошення результатів 5 вересня, успадкує одні з найскладніших умов у Британії за останні десятиліття. Інфляція наближається до 11% щорічно, зростання зупиняється, протести зростають, а курс фунта стерлінгів відносно долара близький до історичного мінімуму, - зазначає видання.

Фото — unsplash.com

Нагадаємо, що спочатку на посаду претендували 11 осіб. У ході 6 раундів голосувань серед британських законодавців-консерваторів та всіх членів партії консерваторів, їх залишилося двоє.

Опитування показують, що Трасс перемогла би Сунака в конкурсі членів партії, тож є шанс, що консерватори оберуть лідера, який не був найпопулярнішим вибором серед безпосередніх законодавців.

Трасс подякувала деяким законодавцям біля парламенту незабаром після оголошення результатів голосування.

Я в цьому, щоб виграти. Як прем’єр-міністр я з першого дня взялась би за справу, об’єднала б партію та керувала б відповідно до консервативних цінностей, - сказала Трасс.

Сунак також подякував колегам.

Дякую, що мої колеги довірилися мені сьогодні. Я працюватиму день і ніч, щоб донести наше повідомлення по всій країні, - сказав Сунак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?