Зеленський назвав одну з головних цілей України у 2023 році
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав одну з головних цілей України у 2023 році

Офіс Президента України
вступ в ЄС, Володимир Зеленський, Євросоюз

Як заявив український лідер Володимир Зеленський, головна інтеграційна мета України у 2023 році – вийти на початок переговорів щодо членства у Європейському Союзі. Про це президент повідомив за підсумками виїзного засідання міністрів закордонних справ держав-членів ЄС в Києві.
 

Українська влада хоче розпочати перемовини про вступ у ЄС

Глава держави під час традиційного вечірнього звернення до українців офіційно підтвердив, що однієї з основних тем була інтеграція України в ЄС.

Наша ключова інтеграційна мета – цього року вийти на початок переговорів щодо членства. І сьогодні я вкотре почув на зустрічах, на перемовинах, що це абсолютно можливо. Україна точно виконає свою частину роботи: 7 рекомендацій Єврокомісії. Дуже важливо, щоб була аналогічна готовність до політичного рішення щодо України. Щодо початку переговорів із боку ЄС: усіх держав членів, – наголосив Володимир Зеленський.

За словами українського президента, він нарешті отримав шанс поспілкуватись з усіма вищими дипломатами ЄС на двосторонньому рівні.

Сторони детально обговорили захист України під час війни, а також санкційну політику проти РФ.

У ЄС нарешті досягли консенсусу щодо членства України

На цьому тлі не можна не згадати про те, що, за словами шефа української дипломатії Дмитра Кулеби, в Європейському Союзі уже є консенсус стосовно того, чи стане наша країна повноцінним членом блоку.

Він також запевнив, що тепер це лише питання часу.

Наш ключовий сигнал був такий: ми виконаємо всі сім ключових рекомендацій Єврокомісії для відкриття переговорів про членство. Очікуємо, що вони будуть оцінені чесно, прозоро, без додаткових умов. І атмосфера свідчить, що в нас є консенсус із цього приводу, – наголосив Дмитро Кулеба.

Ба більше, очільник МЗС вкотре заспокоїв українців, наголосивши, що станом на сьогодні жодних дискусій між офіційними ЄС та Україною щодо неповного членства взагалі не було.

Україна – першосортна держава, і її членство в ЄС теж буде першосортним, – підсумував шеф української дипломатії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?