Пані посол ЄС оцінила ймовірність вступу України у блок до 2030 року
Категорія
Політика
Дата публікації

Пані посол ЄС оцінила ймовірність вступу України у блок до 2030 року

Пані посол ЄС оцінила ймовірність вступу України у блок до 2030 року
Джерело:  online.ua

За словами нової очільниці представництва ЄС в Україні Катаріни Матернової, вона вважає 2030 рік реалістичним терміном вступу України до Євросоюзу, однак є одна умова — збереження поточного темпу реформ.

Джерело:  "Європейська правда"

Чи може Україна вступити у ЄС до 2030 року — відповідь посла Євросоюзу

Матернова звертає увагу на те, що доволі часто пояснює всім у Брюсселі, що в Україні час тече зовсім інакше.

Те, що в інших місцях забирає місяці, тут може відбутися за кілька тижнів чи днів... Тому я думаю, що 2030 рік – реалістичний термін. Але він можливий якщо дуже, дуже багато працювати. Вам треба підтримувати темп реформ – а це не завжди лінійний процес. Утім, я можу собі уявити, що це буде реальністю, – наголосила очільниця представництва ЄС в Україні.

ЄС також має бути готовим до вступу України

На переконання Катаріни Матернової, для вступу нашої країни у блок потрібні не лише ті реформи, які повинен реалізувати офіційний Київ.

За її словами, терміни визначатимуть також інституційні та політичні зміни, які мають відбутися з боку офіційного Брюсселю.

ЄС має бути готовим до розширення за межі нинішніх 27 країн-членів. Без змін у системі голосування, у системі прийняття рішень, число членів ЄС не може розширюватися до нескінченності, – пояснила вона.

Як вважає Катаріна Матернова, у випадку України важливу роль відіграє геополітика.

Немає сумнівів у тому, що ми б зараз взагалі не обговорювали питання про те, коли і як Україна вступить до ЄС, якби не жахливі події 24 лютого і все подальше. Тож геополітика, звичайно, відіграє певну роль. Геополітика визначає вектор, – підсумувала пані посол.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?