Польща висунула жорсткий ультиматум Україні щодо вступу в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща висунула жорсткий ультиматум Україні щодо вступу в ЄС

Польща висунула жорсткий ультиматум Україні щодо вступу в ЄС
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства сільського господарства Польщі Роберт Телус публічно пригрозив, що офіційна Варшава блокуватиме вступ України до Європейського союзу, якщо не вирішиться питання експорту зерна.

Джерело: Notes from Poland

Польща може заблокувати вступ України в ЄС на тлі зернової кризи

За словами Телуса, влада його країни не дозволить Україні стати членом Євросоюзу, якщо не буде вжито заходів щодо обмеження ввезення української сільськогосподарської продукції.

Як приклад інструментів, які може використати Варшава, він вказав на тотальну заборону Польщі на імпорт та транзит українського зерна, запроваджену раніше цього року.

За нинішніх умов польське сільське господарство ніколи не зможе перемогти українське сільське господарство... Там (в Україні - ред.) сотні тисяч ферм. Це зовсім інше сільське господарство, тому наша позиція настільки сильна, - заявив польський міністр.

Він також нагадав про жорсткі умови, яких повинна була дотримуватися Варшава,щоб стати членом ЄС.

Сьогодні нам необхідно створювати інструменти, тому що з українською продукцією ми проживемо довше. Коли Польща вступила до Євросоюзу, нам довелося виконати умови. І ці умови нам були нав'язані дуже жорстко. І ми повинні поставити умови для України. Якщо ми не створимо ці інструменти сьогодні, Польща напевно не погодиться на вступ України до ЄС, - попередив Телус.

Конфлікт навколо експорту українського збіжжя: останні подробиці

Що важливо розуміти, ще 15 вересня Єврокомісія ухвалила рішення, що не буде продовжувати обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України.

Офіційний Київ пообіцяв зробити все можливе для обмеження імпорту зі свого боку.

Попри це, Польща, Угорщина та Словаччина вирішили запровадити односторонні обмеження, причому у Варшаві заявили, що їхні обмеження діятимуть безстроково.

Варто також звернути увагу на те, що Румунія погодилась на компроміс Єврокомісії щодо імпорту українського зерна, а Болгарія скасувала заборону на імпорт ще до рішення на рівні ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?