Ми не дозволимо. У Польщі озвучили нове попередження на тлі конфлікту з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми не дозволимо. У Польщі озвучили нове попередження на тлі конфлікту з Україною

Ми не дозволимо. У Польщі озвучили нове попередження на тлі конфлікту з Україною
Джерело:  online.ua

За словами прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, незалежно від рішення Євросоюзу щодо українського агроімпорту офіційна Варшава не дозволить "затопити себе українським збіжжям". 

Джерело: Матеуш Моравецький

Моравецький заявив, що Польща не відриє кордони для українського зерна

Що важливо розуміти, уже 15 вересня закінчується термін заборони ЄС на імпорт пшениці, кукурудзи, насіння соняшнику та ріпаку до п'яти сусідніх з Україною країн.

Офіційна Варшава наразі робить все можливе, щоб добитися продовження цієї заборони, а якщо цього не станеться, то погрожує ввести одностороннє ембарго.

Польща не дозволить затопити нас українським збіжжям. Незалежно від того, яким буде рішення посадовців Брюсселя, ми не відкриємо наші кордони, – заявив Матеуш Моравецький.

Він також нагадав українцям та міжнародній спільноті, що після повномасштабного вторгнення РФ на територію нашої країни, поляки зробили все можливе, щоб врятувати своїх сусідів та допомогти їм.

Однак, мовляв, Польща не буде жертвувати своїми інтересами заради України.

Коли доводиться боротися за польські інтереси, лише уряд "Права і справедливості" гарантує, що інтереси наших фермерів будуть захищені... Ми кажемо "ні" зриву польського аграрного ринку та завданню шкоди споживачам і виробникам. Саме наша жорстка позиція зупинила імпорт українського зерна на спільний ринок ЄС, – заявив прем’єр-міністр у своєму новому передвиборчому ролику.

Що відомо про конфлікт між Польщею та Україною

12 вересня офіційна Варшава має намір ухвалити резолюцію із закликом до Єврокомісії продовжити заборону на імпорт українського збіжжя після 15 вересня.

За словами української влади, одностороннє продовження заборони порушить правила спільного ринку та Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Це правило буде порушувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Але найголовніше: цей крок буде суперечити принципу солідарності, на якому базується Європейський Союз, – заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?