Відома польська політикиня попросила вибачення у Путіна за слова про "злочинця"
Категорія
Політика
Дата публікації

Відома польська політикиня попросила вибачення у Путіна за слова про "злочинця"

Відома польська політикиня попросила вибачення у Путіна за слова про "злочинця"
Джерело:  online.ua

Членкиня Польської селянської партії (PSL) Малгожата Зих публічно попросила вибачення у російського диктатора Володимира Путіна за те, що назвала його воєнним злочинцем. Що важливо розуміти, це сталося після того, як її зняли з виборів до Сенату.

Джерело: Polsat News

Що відомо про новий скандал у Польщі

Нещодавно польська політикиня опублікувала в соціальних мережах заяву, в якій жорстко розкритикувала політику та вчинки президента РФ, назвала їх злочином.

Як зазначають журналісти, таким чином Зих виконала ультиматум очільника партії, щоб потрапити у виборчий список.

Проте згодом з'ясувалося, що політикиня не буде балотуватися до Сенату ні від PSL, ні від іншої опозиційної сили, які між собою уклали виборчий сенатський пакт.

Після цього опозиціонерка оприлюднила ще один пост у соцмережах, в якому почала заперечувати свою попередню заяву про те, що російський диктатор Володимир Путін є воєнним злочинцем і навіть перепросила в нього, що назвала його так у своїй попередній заяві.

Не відповідає цінностям демократичної правової держави та християнським цінностям називати президента Росії Владіміра Путіна "воєнним злочинцем", оскільки досі немає вироку Міжнародного кримінального суду, перед яким він звинувачується у незаконному вивезенні дітей з окупованих територій України до Росії, – цинічно зазначила Малгожата Зих.

Ба більше, вона також написала, що, мовляв, не можна засуджувати іншу людину, бо "це може зробити тільки Бог".

На її переконання, кожна людина, поки вона жива, має право "на навернення і спасіння".

Тому, щоб мати чисте сумління, я прошу вибачення у президента Росії Володимира Путіна за те, що назвала його у своїй заяві від 30 серпня цього року "воєнним злочинцем, – заявила опозиціонерка.

Що відомо про Малгожату Зих

Як уже згадувалося раніше, польська політикиня балотувалася на виборах до польського Сенату 4 роки тому за списком ультраправої партії "Конфедерація".

Не можна також не згадати про її співпрацю з депутатом групи, який неодноразово виступав зі скандальними українофобськими заявами - Гжегожем Брауном.

Ба більше, у 2019-му Зих була співорганізаторкою конференції "Стоп українізації Польщі".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?