Нарешті Польща сказала правду. Торгпред Качка розкрив план Варшави щодо України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нарешті Польща сказала правду. Торгпред Качка розкрив план Варшави щодо України

Нарешті Польща сказала правду. Торгпред Качка розкрив план Варшави щодо України
Джерело:  online.ua

На переконання торгового представника України Тараса Качки, за вимогами офіційної Варшави щодо українського зерна стоїть бажання контролювати умови вступу нашої країни в ЄС, принаймні в частині сільського господарства.

Джерело:  Тарас Качка

Торгпред Качка заявив про корисливі інтереси Варшави щодо України

Нарешті Польща сказала правду щодо українського зерна. Йдеться не про цей сезон, а про умови вступу України в ЄС, – написав Качка, посилаючись на заяву міністра сільського господарства Польщі Роберта Телуса.

Варто зазначити, що у польського міністра поцікавилися, чи планує Польща на тлі конфлікту з Києвом щодо агроімпорту вживати якихось кроків щодо вступу України в ЄС.

Телус офіційно підтвердив, що влада його країни підтримує вступ України в Євросоюз, але з певними умовами.

За його словами, сільське господарство є важливим пунктом у взаємовідносинах з огляду на відмінну структуру цього сектора в Україні.

Ми повинні придивитися до цього питання, оскільки українське сільське господарство є загрозою для сільського господарства прикордонних країн, але також і для всієї Європи. Україна не може увійти до ЄС без умов. Були умови для нашого вступу, вони мають бути і для України, – додав Телус.

Як на заяву міністра сільського господарства Польщі реагують в Україні

За словами Тараса Качки, подібні заяви офіційних осіб вказують на те, що вступні переговори України щодо сільського господарства де-факто стартували такою "агресивною бойовою розвідкою і з повним антагонізмом з боку Польщі".

Фактично Польща бореться за liberum veto на Україну без будь-яких пояснень. Тому ми і будемо до кінця стояти на тому, що дії Польщі стосовно українського зерна помилкові, неправомірні і шкідливі для польських, українських і всіх фермерів ЄС, – заявив торгпред.

Що важливо розуміти, Єврокомісія запровадила тимчасове обмеження на імпорт української сільгосппродукції до п'яти держав-членів ЄС – Польщі, Болгарії, Угорщини, Румунії та Словаччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?