ЄС звернувся до Польщі, Угорщини та Словаччини на тлі їхнього конфлікту з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС звернувся до Польщі, Угорщини та Словаччини на тлі їхнього конфлікту з Україною

ЄС звернувся до Польщі, Угорщини та Словаччини на тлі їхнього конфлікту з Україною
Джерело:  online.ua

Європейська комісія вирішила публічно закликати Польщу, Угорщину й Словаччину до конструктивної співпраці після того, як вони пригрозили ввести односторонні обмеження на імпорт сільгосппродукції з України попри досягнутий раніше компроміс.

Джерело:  Reuters

ЄС прокоментував конфлікт окремих членів блоку з Україною

За словами однієї з речниць Єврокомісії, виконавчий орган ЄС уже попросив офіційні Варшаву, Будапешт і Братиславу у цій ситуації обрати шлях конструктивної співпраці.

Зараз важливо, щоб усі країни працювали в дусі компромісу та конструктивно взаємодіяли. Зараз ми зосереджені на тому, щоб запровадити і змусити працювати нову систему, про яку щойно оголосили, – наголосила спікерка Європейської комісії.

На її переконання, переговори із представниками країн Євросоюзу, які повинні відбутися уже 18 вересня, нарешті дадуть можливість обговорити питання обмежень на імпорт українського зерна.

Що важливо знати про конфлікт навколо експорту українського збіжжя

Як уже згадувалося раніше, 15 вересня Єврокомісія офіційно заявила, що не буде продовжувати обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України.

Окрім того, зазначалося, що українська влада пообіцяла ухвалити конкретні рішення з метою обмеження імпорту зі свого боку.

Ігноруючи це факт та обіцянки Києва, Польща, Угорщина та Словаччина вирішили запровадити односторонні обмеження, причому у Варшаві заявили, що їхні обмеження діятимуть безстроково.

Варто також звернути увагу на те, що Румунія погодилась на компроміс Єврокомісії щодо імпорту українського зерна, а Болгарія скасувала заборону на імпорт ще до рішення на рівні ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?