Зеленський звернувся із потужною заявою до російських опозиціонерів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звернувся із потужною заявою до російських опозиціонерів

Володимир Зеленський
Джерело:  Sky News

Президент Володимир Зеленський закликав російських опозиціонерів діяти проти злочинного режиму кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна. 

Зеленський закликав російську опозицію повстати проти Путіна

Дуже складно посилати повідомлення в Російську Федерацію, створюється враження, що люди, які живуть в Росії, нічого не хочуть чути. Ми повинні були бачити людей на вулицях за останні 30 років, тому що лідер Росії - це людина, яка могла б змінитися. Але людям, які перебувають в опозиції до тиранії Путіна, я можу тільки сказати, щоб вони продовжували рухатися вперед, іншого виходу немає

Він підкреслив, що Україна має перемогти у розв’язані Росією злочинній війні, а країни ЄС мають допомогти Києву у цьому.

При цьому, як зазначив Зеленський, невдоволені режимом Путіна росіяни мають робити щось конкретне для зміни ситуацїі.

Чи проводитимуться в Україні вибори в умовах війни

Глава держави зазначив, що в Україні можуть відбутись президентські вибори у наступному році за умови, якщо парламент вирішить усі питання, пов’язані із безпекою процесу голосування.

Ситуація складна, але вибори в Україні можуть відбутися, якщо парламенту вдасться вирішити всі завдання щодо забезпечення доступу до голосування. Важливо організувати вибори так, щоб люди, які повинні голосувати, могли це зробити в безпеці, без нападів. У нас є це завдання, якщо наша країна зможе внести поправки до законів, то вибори відбудуться в Україні

У 2024 році мають відбутися вибори президента України. Перший тур має відбутися 31 березня, другий (у разі призначення) - 21 квітня. Водночас у зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну зараз діє воєнний стан, під час якого проведення виборів заборонено.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?