Зеленський анонсував другий саміт Кримської платформи
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський анонсував другий саміт Кримської платформи

Зеленський анонсував другий саміт Кримської платформи
Джерело:  online.ua

Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що цьогорічний саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня у режимі онлайн.

Джерело: сайт Офісу президента України

23 серпня пройде другий саміт Кримської платформи

Я запросив (президента Гватемали - ред.) Алехандро Джамматтеі взяти участь у саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня в режимі онлайн. Проговорив консолідацію інших країн регіону для участі в цьому саміті, – повідомив український лідер під час пресконференції.

Що важливо знати про Кримську платформу

Як уже згадувалося раніше, Кримська платформа – це створений у 2021 році міжнародний формат, що ставить за мету домогтися деокупації Криму.

Перший саміт Кримської платформи відбувся минулоріч теж 23 серпня в Києві. Його учасники стал представники 47 держав та міжнародних організацій, які схвалили спільне міждержавне рішення про те, як діяти для припинення анексії та повернення Криму.

Що важливо розуміти, цей документ підтвердив, що півострів є українським, а дії РФ у Криму від 2014 року є агресією та окупацією.

Окрім того, країни-учасниці саміту домовилися створити "Міжнародну Кримську платформу як консультативний і координаційний формат з метою мирного припинення тимчасової окупації".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?