Зеленський анонсував два нових державних свята в Україні - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський анонсував два нових державних свята в Україні - що відомо

Зеленський анонсував два нових державних свята в Україні - що відомо
Джерело:  online.ua

18 травня глава держави Володимир Зеленський провів зустріч з представниками кримськотатарського народу. Український лідер висловив співчуття у зв’язку з Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Він звернув увагу на те, що депортація – одна зі страшних трагедій, оскільки сотні тисяч сімей кримських татар були примусово вигнані зі своєї рідної землі. Володимир Зеленський наголосив, що дуже важливо, аби про цю трагічну сторінку історії знали українські діти. Саме тому освітній проект «Всеукраїнська школа онлайн» сьогодні транслює уроки, присвячені депортації кримських татар, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

«Ми хочемо побудувати державу, в якій кожна людина відчуває себе громадянином України. Я хотів би, щоб кожен відчував себе повноцінним громадянином, не забуваючи про історію та про традиції свого народу. Ми хочемо підтримувати вас не тільки на словах, а в діях, на законодавчому рівні», – зазначив Володимир Зеленський.

5ec29a82895d3

Глава держави підкреслив, що найближчими днями він планує підписати указ, згідно з яким Курбан-Байрам та Ураза-Байрам отримають статус державних релігійних свят. За словами українського лідера, представники кримськотатарського народу мають бути представлені на вищому дипломатичному рівні. Тому Володимир Зеленський погодив кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ. Окрім того, щоб вирішити проблемні питання, кримськотатарського народу Володимир Зеленський ініціював створення робочої групи в Офісі Президента, у складі якої будуть кримські татари.

«Щоб ця робоча група давала нам пропозиції, ми обмінювалися цими пропозиціями та дуже швидко рухалися», – сказав президент.

Український лідер наголосив, що за підсумками домовленостей з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом у Херсонській області буде побудовано 500 квартир для переселенців з Криму. Глава держави наголошує, що жодних проблем з виділенням землі та будівництвом квартир немає. Голова Херсонської обласної державної адміністрації забезпечить виконання цього доручення. Володимир Зеленський запропонував обговорити в робочій групі деталі щодо виділення житла для кримських татар.

5ec29a93aa210

Крім того, у Києві планується побудувати нову велику мечеть. Володимир Зеленський додав, що він чекає від кримських татар проект цієї мечеті та готовий підтримати його. Також на межі Херсонської області та Автономної Республіки Крим буде побудовано великий хаб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 травня глава держави Володимир Зеленський заявив, що місцева влада повинна самостійно ухвалювати рішення про запуск пасажирських перевезень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?