Зеленський анонсував появу Центру протидії дезінформації
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський анонсував появу Центру протидії дезінформації

Зеленський анонсував появу Центру протидії дезінформації
Джерело:  online.ua

Український державний лідер Володимир Зеленський вранці у вівторок, 9 березня, виступив із заявою під час чергового дня форуму “Україна 30”, сьогоденний сегмент отримав тематику “Культура. Медіа. Туризм”. Він під час виступу згадав про створення Центру протидії дезінформації та уточнив — той почне повноцінно функціонувати у державі вже незабаром. Також політик звернув увагу на необхідність такої структури саме в Україні, адже вона стоїть “на передовій” у повноцінному сучасному конфлікті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію форуму.

“Україна на передовій боротьби з пропагандою. В Організації Об’єднаних Націй я виступив з ініціативою створити в Україні Центр протидії дезінформації. Найближчим часом він розпочне роботу і в майбутньому має стати міжнародним хабом протидії фейкам”, - оголосив Зеленський.

Він звернув увагу на те, що формат інформаційної війни не зводиться лише тільки до поширення дезінформації.

“Це страх, агресія, які множаться з кожним лайком і репостом. Українців треба вчити відрізняти правду від фейків: у школі мають бути уроки медіаграмотності. Тих, хто давно не учень, маємо навчити, що таке інформаційна гігієна”, - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, у лютому тему створення Центру протидії дезінформації порушував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. З анонсом про створення такого органу він виступив на заходах форуму “Протидія дезінформації: європейські підходи та стандарти”.

Згідно з поясненнями Ткаченка, центр повинен розпочати роботу в березні 2021 року.

“Перша наша ініціатива пов'язана зі створенням Центру протидії дезінформації, який в першу чергу буде у співпраці з іншими нашими українськими організаціями протистояти російській пропаганді. Зараз йде підбір команди й затверджується концепція”, - пояснив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, 6 березня 2021 року в Україні набув чинності закон про повернення широких повноважень в.о. міністрів. Оновлений закон про держслужбу Верховна Рада прийняла 23 лютого на позачерговому засіданні після того, як президент України Володимир Зеленський ветував його і вніс свої пропозиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?