Зеленський бере участь у саміті країн ЄС: закликав до санкцій проти РФ та зброї для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський бере участь у саміті країн ЄС: закликав до санкцій проти РФ та зброї для України

Зеленський бере участь у саміті країн ЄС: закликав до санкцій проти РФ та зброї для України
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський взяв участь на спеціальному засіданні Європейської Ради під час свого візиту до Брюсселя. Він подякував країнам за санкції та військову допомогу Україні і закликав зробити більше, щоб зупинити джерело російської загрози.

Джерело: трансляція  засідання

Зеленський подякував країнам ЄС за зброю

Зеленський закликав країни Євросоюзу посилити динаміку співпраці щодо військової допомоги Україні, до того, як РФ зможе мобілізувати свій потенціал.

Президент підкреслив, що Росія має неминуче і якнайшвидше зазнати поразки.

Чим швидше і міцніше буде повернення свободи, реальної сили, європейських цінностей на всю територію України, яка нині залишається окупованою Росією, тим надійніше і довготриваліше буде мир у післявоєнній Європі, - сказав він.

Також він подякував всім країнам за військову допомогу і відзначив важливість передачі Україні артилерії, снарядів, танків, далекобійних ракет та сучасних літаків.

Зеленський закликав ЄС запровадити більше санкцій проти РФ

Я дякую за рішучість у поступовому позбавленні Кремля в позбавленні агресивних можливостей. Зокрема, за санкційні пакети, які вже набули чинності. Але чи достатньо вони обмежили російський агресивний потенціал, - запитав Зеленський.

Він зазначив, що запровадження санкцій - це шлях, який треба пройти до кінця.

Ми можемо аналізувати, як ці санкції діють, щоб у них (росіян - ред.) не було, ані можливості, ані бажання витрачати зусилля на дестабілізацію будь-якої країни в Європі чи ще десь та провокування криз. Треба діяти, поки не буде знищене джерело російської загрози і я вірю, що в Європі є така рішучість.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?