Зеленський переконував Макрона та Шольца надати Україні літаки — Bild
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський переконував Макрона та Шольца надати Україні літаки — Bild

Зеленський переконував Макрона та Шольца надати Україні літаки — Bild
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном переконував їх надати Україні важке озброєння та бойову авіацію.

Джерело: Bild

Про що говорили на зустрічі Зеленський, Макрон і Шольц

Франція та Німеччина мають потенціал, щоб переломити ситуацію, і саме так я бачу наші сьогоднішні переговори. Чим швидше ми отримаємо важке озброєння великої дальності, а наші пілоти отримають сучасні літаки… тим швидше закінчиться російська агресія, - сказав Зеленський під час вечері з Шольцем і Макроном у Парижі.

Макрон повторив, що Росія не повинна виграти цю війну і що Париж і Берлін будуть надавати військову підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно.

Ми рішуче підтримуємо Україну, щоб довести їх до перемоги. Росія не може і не повинна перемогти, - сказав він.

Шольц пообіцяв Зеленському подальшу військову, гуманітарну та фінансову підтримку.

Факт залишається фактом: Росія не повинна виграти цю війну, - сказав Шольц.

Зустріч Зеленського з Макроном та Шольцом

Ввечері 8 лютого Зеленський прибув до Парижа після свого візиту до Лондона.

У Єлисейському палаці президент зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Троє лідерів мали вечерю за зачиненими дверима.

Макрон нагородив Зеленського орденом Почесного легіону — найвищою нагородою у Франції, яку присуджує президент за військові або цивільні заслуги.

Шана Україні та її народу. Шана Вам, дорогий Володимире, за Вашу мужність і самовідданість, - написав Макрон.

Після зустрічі всі троє вирушили у Брюссель, де 9 лютого відбудеться спеціальний саміт ЄС, на якому обговорюватиметься подальша допомога Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?