Зеленський сьогодні відвідає Британію та зустрінеться з Ріші Сунаком — Sky News
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський сьогодні відвідає Британію та зустрінеться з Ріші Сунаком — Sky News

Зеленський сьогодні відвідає Британію та зустрінеться з Ріші Сунаком — Sky News
Джерело:  online.ua

8 лютого президент України Володимир Зеленський відвідає Велику Британію, щоб зустрітися з Ріші Сунаком та українськими військовими, що проходять навчання у країні.

Джерело: Sky News з посиланням на офіс Ріші Сунака

Зеленський здійснить візит у Британію

Зеленський і Сунак обговорять підтримку Великою Британією України, починаючи з військового обладнання.

Сполучене Королівство також збирається оголосити сьогодні про нові санкції проти Росії, зокрема проти тих, хто допомагав президенту Росії Володимиру Путіну збагатитися, і компаній, які отримують прибуток від кремлівської «воєнної машини».

Також Сунак запропонує посилити навчання для українських військ. Це включає в себе навчання українських пілотів на винищувачах стандартів НАТО.

Окрім цього Британія планує розпочати негайну програму навчання морської піхоти.

Візит президента Зеленського до Великої Британії є свідченням мужності, рішучості та боротьби його країни, а також свідченням непорушної дружби між нашими двома країнами. Я пишаюся тим, що сьогодні ми розширимо цю підготовку від солдат до морської піхоти та пілотів винищувачів, гарантуючи, що Україна матиме армію, здатну захищати її інтереси в майбутньому, - сказав Сунак.

Британія вже підготувала 10 тис українських військовослужбовців протягом останніх шести місяців і планує навчити ще 20 тис цього року.

У листопаді 2022 року Ріші Сунак вперше побував у Києві. Тоді він пообіцяв надати 50 мільйонів фунтів стерлінгів для посилення української протиповітряної оборони.

Для Зеленського це буде друга закордонна поїздка з 24 лютого 2022 року. У грудні 2022 він здійснив візит до Вашингтона.

Також Зеленський може відвідати саміт країн Євросоюзу 9 січня у Брюсселі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?