Європарламент готується до можливого візиту Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент готується до можливого візиту Зеленського

Європарламент готується до можливого візиту Зеленського
Джерело:  online.ua

Цього тижня Європарламент готується до візиту президента України Володимира Зеленського на саміт країн ЄС. Проте поки не відомо, чи здійснить президент цю поїздку.

Джерело: Associated Press, The Guardian

Зеленський може відвідати Брюссель

9 лютого у Брюсселі відбудеться саміт 27 країн ЄС. І, за словами ЗМІ, Європарламент готується до можливого візиту Володимира Зеленського.

Проте рішення про про поїздку буде ухвалено в останній момент через проблеми безпеки.

Коли він прийде, ми будемо готові, — сказало одне з джерел видання.

Візит до Брюсселя дозволив би президенту зустрітися з усіма очільниками країн Євросоюзу за один день. Раніше він виступав на самітах ЄС лише через відеодзвінки.

Інформація про візит Зеленського спровокувала сварку в ЄС

Після витоку інформації про можливий візит Зеленського до Брюсселя, серед офіційних осіб ЄС спалахнули взаємні звинувачення, що викликало занепокоєння щодо безпеки президента.

Президент Європейської ради Шарль Мішель, який організовує саміти ЄС, вважає Європейський парламент відповідальним за витік інформації. Його речник не підтвердив і не спростував візит, сказавши: «Є відкрите запрошення президента Зеленського відвідати Брюссель».

Ця сварка збентежила президентку Європейського парламенту Роберту Мецолу, чиїх чиновників звинувачують у витоку інформації.

Прес-секретар Мецоли сказав, що запрошення Зеленського виступити в парламенті було відкрито більше року, але відмовився коментувати, як інформація про можливий візит цього четверга стала публічною.

Президент Ради ЄС Шарль Мішель і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн відвідали  Київ минулої п’ятниці, де запевнили Зеленського про непохитну підтримку ЄС в боротьбі України проти Росії.

Нагадаємо, що єдиною поїздкою за межі України, яку здійснив  Зеленський, був візит до Вашингтона у грудні 2022 року.

У США Зеленський зустрівся з Джо Байденом та виступив перед Конгресом США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?