Експрем'єр Ізраїлю Бенет розповів про таємні перемовини з Путіним на прохання Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Експрем'єр Ізраїлю Бенет розповів про таємні перемовини з Путіним на прохання Зеленського

Експрем'єр Ізраїлю Бенет розповів про таємні перемовини з Путіним на прохання Зеленського
Джерело:  online.ua

За словами колишнього прем'єр-міністра Ізраїлю Нафталі Бенета, на початку березня 2022 року він провів перемовини з російським диктатором Володимиром Путіним. Як стверджує політик, він це робив, виконуючи прохання українського лідера Володимира Зеленського щодо організації переговорів про припинення війни.

Джерело: "Хадашот 12"

Путін на початку війни обіцяв не вбивати Зеленського - Бенет

Журналісти звертають увагу на те, що "релігійний юдей Бенет порушив суботу заради розмови з Путіним" (цілком ймовірно, мовиться про 5 березня 2022 року - ред.).

Нафталі Бенет стверджує, що президент України тоді "сидів у бункері". Російський диктатор нібито дав йому обіцянку не вбивати українського лідера., і він передав ці слова Зеленському під час телефонної розмови, щойно покинув Кремль.

Усунення Зеленського. Це найдорожче, це життя лідера. Я знав, що Зеленському загрожують у бункері, і що вони не знають його місцезнаходження. У якийсь момент я сказав Путіну: "Слухайте, а що щодо цієї історії? Ви збираєтеся його вбивати?" І він сказав: "Я не буду вбивати Зеленського", - розповідає Бенет.

За словами ізраїльського політика, одразу після завершення зустрічі, їдучи з Кремля в аеропорт, він безпосередньо зателефонував Зеленському і сказав йому, що Путін не збирається його вбивати.

Президент України, мовляв, нібито перепитав, чи впевнений Бенет, а "потім піднявся до свого кабінету і зняв відео, в якому сказав: "Я не боюся".

Що відомо про звернення Зеленського на початку війни

Що важливо розуміти, український лідер дійсно записав відео зі словами "Я залишаюся в Києві. На Банковій. Не ховаючись. І нікого не боюся". Однак відео було записане 7 березня.

Окрім того, 25 лютого президент записував відео з двору Офісу президента, де разом із головою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією, головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем й радником голови ОП Михайлом Подоляком пообіцяв українцям, що влада "нікуди не втече".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?