У Київ приїхали Урсула фон дер Ляєн та Жозеп Боррель на саміт Україна-ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

У Київ приїхали Урсула фон дер Ляєн та Жозеп Боррель на саміт Україна-ЄС

У Київ приїхали Урсула фон дер Ляєн та Жозеп Боррель на саміт Україна-ЄС
Джерело:  online.ua

2 лютого до Києва вчетверте з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Разом з нею приїхав представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Джерело: Твіттер Урсули фон дер Ляєн та Жозепа Борреля

У Київ приїхали високопосадовці Єврокомісії

Приємно бути знову у Києві, мій четвертий раз після вторгнення Росії. Цього разу з моєю командою комісарів.

Президентка Єврокомісії зазначила, що приїхала показати, що ЄС стоїть поруч з Україною як ніколи і для подальшого поглиблення підтримки та співпраці.

Жозеп Боррель сказав, що прибув до Києва, щоб передати найсильніший сигнал підтримки ЄС усім українцям, які захищають свою країну.

Допомога ЄС досягла 50 мільярдів євро з початку війни Росії. Європа була об’єднана з Україною з першого дня. І все ще буде з вами, щоб перемагати та відбудовуватися, - написав він.

Окрім очільниці ЄК, до Києва прибули ще 15 членів Європейської комісії для консультацій з українським урядом, які відбудуть 2 лютого.

Візит колегії комісарів є сильним символом підтримки Комісією України на тлі неспровокованої та невиправданої агресії Росії, - повідомили в ЄК.

Саміт Україна-ЄС

Саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого у Києві. Очільник МЗС Дмитро Кулеба раніше повідомив, що центральним питанням саміту буде оцінка українських зусиль з боку ЄС.

Ми готуємося представити результати виконання усіх 7 рекомендацій Єврокомісії та очікуємо позитивної оцінки наших зусиль з боку ЄС. Розраховуємо на значний прогрес у наближенні до внутрішнього ринку Євросоюзу, взаємодії в енергетичній сфері…

Ключовим питанням зустрічі має стати перспектива якнайшвидшого початку переговорного процесу про вступ до ЄС, після того, як Україна виконає всі рекомендації ЄК та отримає позитивну оцінку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?