Зеленський, Богдан, Аваков: ЗМІ повідомили про тристоронній конфлікт навколо Нацгвардії
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський, Богдан, Аваков: ЗМІ повідомили про тристоронній конфлікт навколо Нацгвардії

Зеленський, Богдан, Аваков: ЗМІ повідомили про тристоронній конфлікт навколо Нацгвардії
Джерело:  BBC

Заява голови МВС Арсена Авакова про можливе звільнення стала приводом для гальмування реформи Національної гвардії України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

За словами очільника Офісу президента Андрія Богдана, згадана структура повинна бути розподілена на три частини. Перша залишається під контролем МВС, друга - найбільш воєнізована - відходить до Міністерства оборони, а остання - під керівництво президента.

Видання охрестило Нацгвардію "мініармією", тож в інтересах Авакова зберегти контроль над нею. Одразу після оприлюднення законопроєкту про підпорядкування установи на користь президента, міністр зустрівся з Володимиром Зеленським.

У розмові брав участь також Богдан. Журналісти вважають саме голову ОП ініціатором проєкту, але той наполягає - це ідея державного лідера.

"Національна гвардія - це сукупність різних підрозділів. Ми вважаємо, що частина Національної гвардії може і має залишитися в МВС. Частина бойових підрозділів, які приймають участь у військовому конфлікті на Сході, має бути перепідпорядкована Міністерству оборони або Генеральному штабу. А частина підрозділів - напряму президенту", - пояснив Богдан.

Наразі реформа зупинена. Невідомо, чи відмовилися від неї в команді Зеленського, чи просто поставили на паузу для обговорення.

Як повідомляв ONLINE.UA, відповідний законопроєкт щодо зміни контролю над Нацгвардією зареєстрований наприкінці серпня. ОП пояснив, що гвардійці виконують завдання, гарантом яких є президент - безпека громадян та порядок у країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?