Зеленський відбирає Нацгвардію в Авакова: подробиці нового законопроекту
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відбирає Нацгвардію в Авакова: подробиці нового законопроекту

Зеленський відбирає Нацгвардію в Авакова: подробиці нового законопроекту
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський подав у Верховну Раду законопроект, що змінює підпорядкування Нацгвардії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні документи парламенту.

Наразі згадана силова структура повністю знаходиться під контролем голови МВС - Арсена Авакова. Ініціатива надає контроль над установою безпосередньо президенту, який призначає для цього спеціального командувача.

Згідно з пояснювальною запискою законопроекту, Нацгвардія займається підтриманням безпеки громадян та держави. Ці функції - пряма зобов'язаність президента України, що потребує внесення певних коректив.

У Зеленського нагадали, що голова країни керує призначенням очільників СБУ, Прикордонної служби, ЗСУ, а наявна колізія потребує виправлення.

Як повідомляв ONLINE.UA, Аваков зберіг свою посаду в новому уряді під керівництвом Олексія Гончарука. За словами нового прем'єр-міністра, рішення про призначення старого посадовця стало дуже складним кроком, проте Авакова у новому Кабінеті міністрів очікують певні "червоні лінії", яких потрібно дотримуватись під час майбутньої діяльності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?