Зеленський чекає на візит поважної особи: перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський чекає на візит поважної особи: перші подробиці

Зеленський чекає на візит поважної особи: перші подробиці
Джерело:  online.ua

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо запланував відвідати у вересні Україну для переговорів з главою Володимиром Зеленським. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу фінського лідера.

За офіційними даними, поїздка буде здійснена у період 12-13 вересня. Вона стане першою у своєму роді за останні майже п'ять років.

Також відомо, що ця зустріч між Нііністьо та Зеленським - перша. Востаннє контакти на президентському рівні між Україною та Фінляндію відбулися 2017 року, коли екс-президент Петро Порошенко відвідав Хельсінкі.

Нііністьо, у свою чергу, останнього разу прилітав до України ще у 2015 році. За анонсом його представництва, програму візиту оголосять трохи пізніше - ближче до запланованої події.

Нещодавно український лідер відвідував Туреччину. Там він брав участь у переговорах з колегою Реджепом Ердоганом та зустрівся зі Вселенським патріархом Варфоломієм II.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 19 серпня, очікується прибуття в Україну прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу. Серед запланованих дипломатичних заходів - зустріч його з президентом Зеленським та вшанування жертв трагедії у Бабиному Яру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?