Зеленський дав Гончаруку важливе доручення - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський дав Гончаруку важливе доручення - що відомо

Зеленський дав Гончаруку важливе доручення - що відомо
Джерело:  online.ua

У четвер, 16 січня, український глава Володимир Зеленський направив прем'єр-міністру Олексію Гончаруку офіційний лист з дорученням щоквартально звітувати про результати контролю пожежної безпеки. Таке завдання голові уряду президент України поставив у відповідь на результати перевірок пожежної безпеки в країні, які масово проводилися після смертельної пожежі в коледжі Одеси. Про важливе доручення Зеленського Гончаруку повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського глави.

В Офісі президента уточнили, що за результатами перевірок пожежної безпеки в Україні на 10374 об'єктах майже на всіх (9208 об'єктів) відсутні, несправні або не обслуговуються автоматичні системи протипожежного захисту. Крім того, на 2066 об'єктах системи електропостачання вимагають заміни або ремонту, а на 3365 об'єктах потребують обладнання первинними засобами пожежогасіння. За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання приписів до адміністративної відповідальності притягнуто 9934 керівників установ і відповідальних посадові особи. При цьому в даний момент проінспектовано лише 28% об'єктів - всього їх 37006.

У Зеленського нагадали, що в державному бюджеті на 2020 рік видатки загального фонду для ДСНС на забезпечення діяльності сил цивільного захисту затверджені в сумі 12,3 млрд гривень - це майже на 19% більше, ніж в 2019 році. На придбання спеціальної аварійно-рятувальної (пожежної) техніки - 600,4 млн грн, на інші витрати (паливо, спецодяг, обслуговування техніки, послуги зв'язку і т.п.) - 233,3 млн грн.

Нагадаємо, указ про невідкладні заходи щодо запобігання пожежній небезпеці в Україні Зеленський підписав в грудні 2019 року. У ньому президент поставив завдання уряду забезпечити неухильне дотримання вимог законодавства з пожежної безпеки на об'єктах з масовим перебуванням людей - навчальні заклади, гуртожитки, заклади охорони здоров'я, торгово-розважальні заклади, готелі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що сьогодні Зеленський провів термінову нараду зі "слугами народу"  через закон про децентралізацію. За підсумками зустрічі було вирішено зняти законопроєкт з розгляду Верховної Ради на доопрацювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?