Зеленський зібрав термінову нараду зі "слугами народу" - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський зібрав термінову нараду зі "слугами народу" - що сталося

Зеленський зібрав термінову нараду зі "слугами народу" - що сталося
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський терміново зібрав голову і заступників голови фракції політичної партії "Слуга народу". Причина наради - обговорення завершального етапу реформи децентралізації. Подробиці засідання Зеленського з лідерами "Слуги народу" повідомила пресслужба українського лідера, передає ONLINE.UA.

Відомо, що Зеленський на нараді підняв питання щодо стратегічного завдання реформи дезентралізаціі, спрямованого на створення в Україні системи здатних місцевих громад. Лідери політичної партії разом з президентом зійшлися на думці, що розвиток місцевого самоврядування має поєднуватися з ефективними конституційними механізмами захисту державного суверенітету і територіальної цілісності, а також конституційними правами і свободами громадян.

У зв'язку з цим представники партії "Слуга народу", яка становить парламентську більшість у Верховній Раді, що вирішили, що остаточне внесення змін до Конституції щодо реформи децентралізації ще потребує детального обговорення і консультацій. Тому Зеленський вирішив відкликати поданий ним раніше проєкт закону № 2598 "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)" і направити його на доопрацювання.

Нагадаємо, 13 грудня Зеленський направив до Верховної Ради невідкладний для розгляду законопроєкт, який передбачає внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади. 18 грудня комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування не підтримав проєкт змін до Конституції щодо децентралізації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський направив до Верховної Ради новий законопроєкт, який передбачає внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади. Особливий статус Донбасу там не згадується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?