Зеленський допустив послаблення карантину для вакцинованих проти COVID-19
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський допустив послаблення карантину для вакцинованих проти COVID-19

Зеленський допустив послаблення карантину для вакцинованих проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський виступив на відкритті форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді” із заявою про послаблення карантину в майбутньому. Він допустив, що обмеження можна послабити перш за все для людей, які вакцинувалися проти коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву політика на заходах.

За його словами, неможливо постійно тримати жорсткий рівень обмежень.

“Ми будемо як держава скасовувати будь-які заборони, особливо, для людей, які вакцинуються або перехворіли на COVID-19. І це правильно. Тому що ми не можемо постійно бути в напруженому форматі обмежень”, - наголосив Зеленський.

Він додав, український уряд планує вакцинувати проти інфекції вже близько половини населення станом на початок 2022 року.

“Дорожня карта вакцинації розроблена для забезпечення належного та рівного доступу до вакцини для всіх жителів України. Її головним завданням є охоплення щонайменше половини населення України протягом 2021 і початку 2022 року”, - резюмував президент.

Він нагадав, що українська сторона наразі чекає на поставки вакцин згідно з кількома домовленостями.

“Ми домовилися про поставку в Україну вакцин від компаній Pfizer, Sinovak, AstraZeneca та Novavaх. Перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця, вакцину отримають наші медики, військові та нацгвардійці”, - пояснив Зеленський.

Тим часом він визвався вакцинуватися буквально першим як верховний головнокомандувач, щоб продемонструвати безпечність препаратів і позбавити людей упередженості.

Як повідомляв ONLINE.UA, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн виступила онлайн під час заходів всеукраїнського форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді”. Вона торкнулася теми вакцини проти коронавірусу COVID-19 та постачання таких препаратів у країну-партнерку Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?