Зеленський допустив позбавлення мандатів нардепів та розслідування за втручання у вибори США
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський допустив позбавлення мандатів нардепів та розслідування за втручання у вибори США

Зеленський допустив позбавлення мандатів нардепів та розслідування за втручання у вибори США
Джерело:  online.ua

Народні депутати, які пов’язані зі спробою втручання у вибори в Сполучених Штатах, мають бути виключеними з парламентських фракцій, вважає президент Володимир Зеленський. Водночас він допускає позбавлення таких представників Верховної Ради мандатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв’ю політика програмі Axios.

За його словами, відповідь правосуддя за такі вчинки обов’язково чекатиме на кожного.

“І не тільки перед цими депутатами. А перед усіма. Я хочу, щоб була заведена кримінальна справа щодо цього. Я починав про це говорити, як з кабінету Порошенка був (здійснений) запис розмови з президентом Байденом, який тоді був віцепрезидентом, як ця розмова була записана, ким вона була записана, кому вона була передана чи продана – цим усім займаються правоохоронні органи”, - наголосив Зеленський.

Він додав, результати будуть вже незабаром, адже є відповідні напрацювання.

“Але я дуже хочу, щоб у цьому списку, як і в санкційному списку, були всі прізвища. Депутатами якої партії вони б не були. Жодна партія не повинна відповідати за ту чи іншу особу. Люди повинні відповідати за те, що вони роблять. І тому (слід) піднімати питання позбавлення мандатів, виходу з партії. Але ми повинні мати весь список – навіть тих, хто займав дуже високі посади до мого президентства. Всі, хто втручалися у вибори в Сполучених Штатах, якщо так було, повинні відповідати згідно із законодавством”, - резюмував президент.

В інтерв’ю йому нагадали про зустрічі нардепа Андрія Деркача, якого США вважають російським агентом, зустрічався з Рудольфом Джуліані — особистим адвокатом Дональда Трампа. Зеленський наголосив, що на своїй посаді не може говорити про співпрацю з розслідуванням американських федеральних органів з приводу зв’язків юриста в Україні.

Проти згаданого Деркача ввели санкції разом з Олександром Дубінським, нардепом від “Слуги народу”.

Як повідомляв ONLINE.UA, Будапештський меморандум повинен був захищати суверенітет України, однак призвів фактично до зради держави, вважає президент Володимир Зеленський. Договір про захист України не був виконаний, а порушив його буквально один з гарантів — Російська Федерація.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?