Зеленський доручив Шмигалю розглянути петицію щодо виїзду з України чоловіків
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський доручив Шмигалю розглянути петицію щодо виїзду з України чоловіків

Зеленський доручив Шмигалю розглянути петицію щодо виїзду з України чоловіків
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський нарешті відреагував на петицію про скасування заборони на виїзд за кордон чоловікам призовного віку. Президент звернув увагу на те, що згідно з законом, захист суверенітету України є обов’язком громадян, і що права і свободи людини можуть бути обмежені під час воєнного стану.

Джерело: сайт ОПУ

Зеленський відповів на петицію щодо виїзду з України чоловіків

Як президент України – гарант державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина… зазначаю, що відповідно до статті 17 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього Українського народу. За статтею 65 Основного закону України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України, - наголосив Володимир Зеленський.

Український лідер також нагадав, що, згідно з Конституцією, право громадян вільно залишати територію України може обмежуватися в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Глава держави також звернув увагу на те, що правила перетину держкордону України встановлюються українським урядом, зокрема й на період дії воєнного стану.

Фото - скриншот

Окрім того, Володимир Зеленський офіційно повідомив, що звернувся до очільника Кабміну Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушені в електронній петиції пропозиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?