Зеленський доручив змінити зовнішню політику України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський доручив змінити зовнішню політику України

Зеленський доручив змінити зовнішню політику України
Джерело:  online.ua

За словами голови держави, зміни у зовнішній політиці України будуть базуватись на чотирьох принципах.

Джерело: УНІАН

Які зміни у зовнішній політиці пропонує президент

Зокрема, Зеленський наголосив, що українська дипломатія має стати більш жвавою та динамічною.

Ми живемо у новій реальності, де глобальні зміни відбуваються щомісяця, щотижня та навіть щодня… У цих умовах ми маємо змінити стиль і філософію своєї зовнішньої політики. Сьогодні вона потребує багатьох речей, але я хотів би зупинитися на чотирьох. Із надмірно консервативної, а тому дуже повільної, наша дипломатія повинна стати жвавою, динамічною, адже наразі у багатьох процесах Україна змушена наздоганяти, - підкреслив Зеленський.

Він також заявив, що українські дипломати повинні знаходити креатівні підходи до вирішення існуючих дипломатичних питань.

Одним з прикладів дипломатичної креативності президент вважає декларацію на підтримку європерспективи України, яку підписали вже 7 країн, а також саміт Кримської платформи.

Ми повинні не чекати, доки хтось вирішить наші проблеми за нас, а шукати і щоденно пропонувати нові механізми, нові формати та ідеї. Для того, щоб ці ідеї мали підтримку наших партнерів, потрібна третя річ - амбітність, - наголосив голова держави.

Він вважає, що українській дипломатії необхідно позбутись негативного, пригніченного та пісимістичного образу мислення.

Володимир Зеленський (фото - president.gov.ua)

У нас величезний потенціал. Наша Україна потрібна Європі, а не навпаки. Ось це амбітність. Зміна власного сприйняття України задля зміни її сприйняття у всьому світі. Не проблемний, а стратегічний партнер. Джерело не загроз, а можливостей, - заявив Зеленський.

Він підкреслив, що Україні необхідно розвиватись на шляху до регіонального лідерства через утворення малих союзів та міжнародних ініціатив.

Все це забезпечить появу четвертої, найголовнішої речі… - це результат… І він вимірюється не кількістю заяв про ту чи іншу підтримку нашої держави…, а конкретними обсягами підтримки, конкретними проектами та інвестиціями. Конкретика. Менше політики, більше економіки, - відзначив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?