Зеленський готовий дозволити експорт добрив з РФ через Україну в обмін на полонених
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський готовий дозволити експорт добрив з РФ через Україну в обмін на полонених

Зеленський готовий дозволити експорт добрив з РФ через Україну в обмін на полонених
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що підтримає ідею відновлення російського експорту аміаку через Україну, лише якщо Москва поверне військовополонених. Цю ідею Кремль швидко відкинув.

Джерело: Зеленський у інтерв’ю Reuters

Зеленський прокоментував пропозицію ООН експортувати аміак через Україну

В інтерв’ю Reuters Зеленський сказав, що запропонував цю домовленість ООН, яка запропонувала відновити подачу російського аміаку в Україну, щоб зменшити глобальний дефіцит добрив.

Я проти поставок аміаку з РФ через нашу територію. Я б робив це тільки в обмін на наших полонених. Це я пропонував ООН, - сказав він.

Речник Кремля Дмитро Пєсков відкинув цю ідею.

Люди й аміак — одне й те саме? - це цитує його слова російське ЗМІ.

Зеленський заявив, що сотні російських військових потрапили в полон під час контрнаступу України в Харківській області.

Водночас він сказав, що Росія тримає під вартою більше українських військових, ніж Україна має російських.

Доля українських військових, утримуваних Росією, і зокрема тих, хто потрапив у полон після місяців перебування на металургійному заводі «Азовсталь» в обложеному Маріуполі, є дуже чутливим питанням в Україні, - пише видання.

Раніше Організація Об’єднаних Націй запропонувала, щоб аміак, який належить російському виробнику добрив «Уралхім», транспортувався по трубопроводу до українського кордону, де його купував би американський трейдер товарів Trammo.

Трубопровід розрахований на перекачування до 2,5 млн тонн аміаку на рік із російського Поволжя до українського чорноморського порту Південний поблизу Одеси.

Його закрили після того, як 24 лютого Росія вторглася в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?