Зеленський готує новий законопроєкт про в'язницю за корупційні злочини
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський готує новий законопроєкт про в'язницю за корупційні злочини

Зеленський готує новий законопроєкт про в'язницю за корупційні злочини
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський незабаром виступить з новим законопроєктом щодо суворого покарання за порушення антикорупційного законодавства. Відповідний документ можуть зареєструвати у Верховній Раді вже у січні 2021 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву голови Офісу президента Андрія Єрмака.

За його словами, йдеться саме про посилення відповідальності.

"Новий законопроєкт про відповідальність за порушення антикорупційного законодавства президент подасть у січні 2021 року. Цей законопроєкт передбачатиме не обмеження волі, а позбавлення її", - наголосив Єрмак.

Нагадаємо, восени 2020 року в Україні спалахнув масштабний антикорупційний скандал. Голова

Конституційного суду Олександр Тупицький підтримав ініціативу щодо визнання неконституційною норму про кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях. Це фактично заблокувало роботу антикорупційних органів.

З того часу українська влада намагається впоратися з відповідною ситуацією, роботу окремих правоохоронних структур розблокували спеціальними рішеннями на найвищому рівні. Новий законопроєкт, який вирішив би проблему, обговорювався з експертами Венеційської комісії.

Також підіймалося питання про перезавантаження складу Конституційного суду. Утім, у відповідній ініціативі також є свої проблеми, пов'язані з повноваженнями президента та його офісу.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Конституційного суду України Олександр Тупицький у понеділок, 28 грудня, проігнорував виклик до Офісу генерального прокурора. Йому намагалися вручити підозру щодо кримінальної справи, однак через обставини її спрямують поштою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?