Зеленський готується до важливої поїздки - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський готується до важливої поїздки - перші подробиці

Зеленський готується до важливої поїздки - перші подробиці
Джерело:  interfax.com.ua

Український лідер Володимир Зеленський може відвідати Японію для участі в церемонії оголошення імператором країни Нарухіто. Зазначається, що урочистості заплановані на жовтень 2019 року, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Такий візит планується", – підтвердив інформацію заступник голови Офісу Президента Вадим Пристайко.

Варто зазначити, нещодавно американський лідер США Дональд Трамп заявив, що Володимир Зеленський найближчим часом відвідає Білий дім, а ще раніше візит Зеленського до США анонсував Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер.

"30 квітня 2019 року імператор Японії Акіхіто зрікся престолу. Таке в країні сталося вперше за 200 років. Однак Акіхіто – 86 років і престол він обіймав вже 30 років. Тому він вирішив, що його похилий вік не дозволить йому надалі виконувати обов'язки. 1 травня Японія отримала нового імператора, ним став 59-річний Нарухіто.
Церемонія сходження на престол відбулась 1 травня в Імператорському палаці. А 22 жовтня 2019 року – відбудеться церемонія офіційного повідомлення про вступ на престол нового імператора", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, Зеленський планує офіційний візит до Франції для зустрічі з колегою Еммануелем Макроном. За відомостями дипломата Романа Безсмертного,  відстороненого від переговорів  у Мінську, крок буде здійснено паралельно поїздки до Франції президента Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?