Зеленський хоче миру з Росією: в МЗС здивували несподіваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський хоче миру з Росією: в МЗС здивували несподіваною заявою

Зеленський хоче миру з Росією: в МЗС здивували несподіваною заявою
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський хоче миру з Росією через неоднозначну позицію Європи, яка не хоче сваритися з РФ. Таку думку висловила заступниця глави МЗС України Олена Зеркаль, яка нещодавно подала у відставку, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Зеркаль впевнена, що Зеленський на нормандському саміті буде демонструвати Путіну, Меркель і Макрона своє бажання налагодити відносини з РФ. Вона підкреслила, що поняття Зеленського мир - це припинення вогню, повернення додому всіх українців, незаконно утримуваних в російських в'язницях, і підписання нових договорів.

Однак Зеркаль вважає цю позицію Зеленського недоцільною, оскільки не вірить в правдивість намірів Путіна про припинення війни на Донбасі. Заступниця міністра МЗС висловила "великі сумніви" щодо того, що президент РФ погодиться на те, що "Крим - не їхній".

Також в ході інтерв'ю Зеркаль прокоментувала свою раптову відставку. Вона запевнила, що її ніхто не змушував, а рішення вона прийняла самостійно.

"Коли ти довго працюєш, ти розумієш, що або ти робиш щось, що приносить задоволення, де ти бачиш, що ти можеш досягти результатів. Або ти просто працюєш над папірцями. Не в моєму випадку працювати над папірцями. Мені здається, що ми всі дуже змінили свій образ роботи. Тому в нових умовах повинні працювати, мабуть, інші", - пояснила своє звільнення Зеркаль, зазначивши, що її заява вже знаходиться у держсекретаря.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський прийняв гучне кадрове рішення в оборонній сфері. Він звільнив заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса з займаної посади і вивів його зі складу двох комісій - Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю і Міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?