Зеленський хоче відновити проєкт Януковича та Порошенка — до чого готуватися українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський хоче відновити проєкт Януковича та Порошенка — до чого готуватися українцям

Зеленський хоче відновити проєкт Януковича та Порошенка — до чого готуватися українцям
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський 7 грудня офіційно заявив про те, що всерйоз налаштований відновити Раду регіонального розвитку, яка зможе покращити комунікацію між центральною владою і владою на місцях. Не можна не згадати про те, що першим Раду регіонів створив колишінй президент-втікач Віктор Янукович ще 10 років "з метою забезпечення взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування". У вересні 2014 року екслідер України Петро Порошенко скасував її, а у квітні 2015 року створив Раду регіонального розвитку "з метою сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування". Цю раду скасував його наступник Володимир Зеленський рік тому та в грудні 2019 року створив Раду розвитку громад та територій "з метою сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування", передає ONLINE.UA.

"Одним з найбільш перспективних напрямків вважаю реанімацію Ради регіонального розвитку, яка дасть змогу суттєво покращити комунікацію між мерами, головами обласних адміністрацій, центральними органами влади", — підкреслив український лідер.

Як стверджує Володимир Зеленський, саме завдяки децентралізації влада на місцях отримала значно більше повноважень, владних і фінансових можливостей. Президент стверджує, що це спровокувало розгортання "відчайдушної боротьби" за вплив у громадах майже по всій Україні.

За словами українського лідера, децентралізація – це перш за все про розвиток. Володимир Зеленський наголосив, що конструктивні сили у місцевих радах, центральна влада та суспільство загалом повиння блокувати "апетити ділків, які розглядають місцеві бюджети та нові повноваження виключно як особисту годівницю чи компенсатор втрачених можливостей на національному рівні".

Глава держави запевняє, що вкрай важливо продовжувати реформу децентралізації саме так, як вона й планувалася – задля розвитку громад, створення нових можливостей і комфортного середовища для життя. Окрім того,  закликав усіх представників місцевої влади та нових політиків у громадах до дискусії стосовно того, як досягти високої якості життя у громадах по всій Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні відновили виплати допомоги на дітей під час карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?