Зеленський і Санду оголосили про створення президентської ради
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський і Санду оголосили про створення президентської ради

Зеленський і Санду оголосили про створення президентської ради
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський у вівторок, 12 січня, прийняв у Києві молдавську колегу Маю Санду. Вони обговорили поточний стан відносин між державами та узгодили план їх відновлення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на спільну заяву лідерів за підсумками зустрічі.

Згідно з оприлюдненими деталями, сторони затвердили ідею стійкого формату комунікації.

"Президенти України і Республіки Молдова вирішили утворити Президентську Раду як новий постійно діючий формат діалогу високого рівня та механізм координації і моніторингу реалізації актуальних завдань співпраці", - наголосили в Офісі Зеленського.

Сторони під час переговорів наголосили на обопільній підтримці суверенітету й територіальної цілісності країн.

Також Зеленський і Санду звернули увагу на необхідність посилення регіональної співпраці на тлі спільного прагнення до євроінтеграції.

"Ми також підтверджуємо свою готовність продовжувати наші зусилля і спільну координацію заради зміцнення стратегічного значення ініціативи "Східне партнерство", заснованої на принципі диференціації та врахування європейських амбіцій країн-партнерів, особливо в контексті підготовки до Саміту Східного партнерства 2021 року. Ми вважаємо необхідним подальший розвиток формату співпраці "ЄС + 3 асоційовані партнери" і закликаємо ЄС поглибити діалог щодо ПВЗВТ та поширити його на інші аспекти співробітництва та поступової галузевої інтеграції, в тому числі у сферах юстиції, цифрової економіки, енергетики, транспорту та навколишнього середовища", - говориться у спільній заяві.

Президенти узгодили розвивати роботу Спільної міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва разом з іншими механізмами співпраці.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 січня у Києві, відбулася офіційна церемонія зустрічі глави держави Володимира Зеленського та президентки Республіки Молдова Маї Санду, яка перебуває в нашій країні з першим офіційним візитом у новому статусі.

Варто зазначити, що політикиня вже встигла не тільки зустрітися з українським лідером Володимиром Зеленським, а й запланувала переговори з очільником Кабінету міністрів Денисом Шмигалем та спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?