Зеленський і влада США узгодили "покрокову стратегію" повернення миру в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський і влада США узгодили "покрокову стратегію" повернення миру в Україну

Зеленський і влада США узгодили "покрокову стратегію" повернення миру в Україну
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський у Варшаві 1 вересня зустрівся з віце-президентом США Майком Пенсом. Політики обговорили "ситуацію на Донбасі та покрокову стратегію повернення миру в Україну", передає ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

Пенс пообіцяв, що США не змінять позицію щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. У фокусі уваги сторін було надання військово-технічної допомоги Україні.

"Віце-президент Сполучених Штатів підняв питання реформ, які провадитиме новий уряд, та боротьби з корупцією. Володимир Зеленський зазначив, що Україна рішуче налаштована на трансформацію, наголосивши, що в перший день роботи нового парламенту було зареєстровано понад 70 законопроєктів, які, серед іншого, передбачають подолання корупції", - розповіли в ОПУ.

Український лідер наголосив, що "ми маємо не просто боротися з корупцією, ми маємо перемогти її".

"Ми запустили Антикорупційний суд, який починає працювати вже 5 вересня. Ми перезапускаємо інші антикорупційні органи, змінили голову Служби безпеки України, маємо нового Генерального прокурора та новий молодий уряд. Ми справді налаштовані дозволити бізнесу, економіці розвиватися", – запевнив український лідер.

Як повідомляв ONLINE.UA, Болтон допустив  згоду Сполучених Штатів та Великобританії  на участь у переговорах в "нормандському форматі". Для цього учасники повинні консенсусом дійти згоди щодо запрошення додаткових сторін у процес врегулювання на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?