Зеленський ініціював створення світової коаліції проти Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський ініціював створення світової коаліції проти Путіна

Зеленський ініціював створення світової коаліції проти Путіна
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський записав нове відеозвернення до українців та всього світу. У зв'язку із повномасштабним нападом Росії на Україну він закликав створити коаліцію проти лідера РФ Володимира Путіна. Українців президент закликав не панікувати.

Джерело: Telegram Зеленського

Глава держави повідомив, що провів термінові переговори зі світовими лідерами щодо створення міжнародної коаліції з метою припинення російської агресії.

Зеленський закликав зупинити Путіна та війну РФ проти України.

Закликаю негайно зупинити Путіна, війну проти України та світу! Будуємо антипутинську коаліцію. Негайні санкції, оборонна та фінпідтримка України! Закриття повітряного простору! Світ має змусити Росію до миру, – написав Зеленський у Twitter.

Україна закликає світ зупинити війну

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до українців у всьому світі. Він закликав поширювати правду про вторгнення Путіна в Україну.

До українських громад у всьому світі: Путін напав, але ніхто не розбігається. Армія, дипломати, усі працюють. Україна б'ється. Україна захистить себе. Україна переможе. Поширюйте правду про вторгнення Путіна у своїх країнах та закликайте уряди до негайних дій, - написав міністр.

Глава МЗС України закликав також увесь світ діяти негайно, оскільки саме зараз вирішується майбутнє Європи. Кулеба назвав п'ять першочергових дій кожної країни, на яких чекає Київ:

  1. Руйнівні санкції проти РФ негайно, відключення РФ від SWIFT

  2. Повна ізоляція Росії у всіх форматах

  3. Зброя та обладнання для України

  4. Фінансова допомога

  5. Гуманітарна допомога

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?