Зеленський надіслав подарунки неіснуючому президенту та його "дружині" - деталі курйозу
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський надіслав подарунки неіснуючому президенту та його "дружині" - деталі курйозу

Джерело:  online.ua

Офіс українського лідера Володимира Зеленського похизувався, що розіслав подарунки від президентського подружжя лідерам світових держав до Дня вишиванки. В ОПУ заявили, що "символічні подарунки, які несуть у собі частину української історії та культури, отримали президенти та перші леді Сполучених Штатів Америки, Федеративної Республіки Німеччина, Французької Республіки, Канади, Республіки Польща, Турецької Республіки та інших країн". І все б нічого, проте не зовсім зрозуміло, як команда Зеленського змогла надіслати вишиванки "президенту Канади" та його дружині, якщо їх просто не існує, повідомляє ONLINE.UA.

Як відомо, формально лідеркою Канади є королева Великої Британії Єлизавета II. У країні її представляє генерал-губернатор. Ну а Джастін Трюдо - обіймає посаду прем'єр-міністра. Варто звернути увагу на те, що дружину Трюдо неофіційно називають першою леді, проте її титул формально не затверджений. Що цікаво, сам Джастін Трюдо обожнює носити українську вишиванку з нагоди свята, адже в України з Канадою прекрасні політичні та дипломатичні відносини.

Джастін Трюдо в українській вишиванці

Що цікаво, Великої Британії (де також немає посади президента) немає у списку держав-друзів України, до яких надійшли подарунки від подружжя Зеленських. А от у Німеччині, як зазначається в повідомленні ОПУ, подарунок отримав лише президент Франк-Вальтер Штайнмаєр, а не канцлерка Ангела Меркель. У якості "першої леді" у повоєнній Німеччині фігурує дружина федерального канцлера, а не президента. Втім, чоловіка Ангели Меркель складно назвати "леді".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у третій четвер травня щорічно українці відзначають День вишиванки — в 2020 році це свято випало на 21 травня, але проходить воно в умовах коронавірусного карантину - цікаві факти та важливу інформацію можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?