Зеленський нагадав Росії про жорсткі вимоги щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський нагадав Росії про жорсткі вимоги щодо Донбасу

Зеленський нагадав Росії про жорсткі вимоги щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Український уряд остаточно відмовився від проведення місцевих виборів на окупованому Донбасі, підтвердив президент Володимир Зеленський. Державний лідер назвав це неможливим у сьогоденних умовах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Politico Europe.

За його словами, він проінформував неодноразово усіх учасників мирного процесу про позицію Києва.

"Я казав і президенту Макрону, і канцлеру Німеччини Меркель, і президенту Путіну, що в нас не буде там спостерігачів, якщо не буде кордону (під нашим контролем) і ми не зможемо контролювати перебіг виборів. Ніхто із західних спостерігачів не зможе туди приїхати. Тому вибори відкритими там не будуть ніколи. З точки зору безпекової ситуації – не буде вільного доступу для всіх партій. А це те, що має бути, – має бути вільний вибір народу України. Не працюватиме правоохоронна система. Ми не знаємо, що буде відбуватися, якщо не буде (підконтрольного) кордону між Україною та Росією. Кордон України має контролювати саме українська влада", - звернув увагу Зеленський.

Він додав, що іншого варіанту просто не може бути.

"В одному з "мінських" пунктів є виведення всіх незаконних військових формувань з території. Як їх будуть виводити, куди вони повинні вийти… Потім – передача нам контролю над кордоном. І тоді ми будемо знати, що нічого іншого не відбувається, що там не перебувають якісь інші мілітаризовані формування й вони не повертаються", - нагадав президент.

По всій Україні місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський виступив із заявою про плани Кремля на міжнародній арені. Він вважає, мета його російського колеги Володимира Путіна — відродити Радянський Союз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?