Зеленський розповів, як саме Путін намагається відтворити Радянський Союз
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розповів, як саме Путін намагається відтворити Радянський Союз

Зеленський розповів, як саме Путін намагається відтворити Радянський Союз
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський виступив із заявою про плани Кремля на міжнародній арені. Він вважає, мета його російського колеги Володимира Путіна — відродити Радянський Союз. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Politico Europe.

За його словами, російський агресор користується кількома слабкими місцями для втілення своїх планів. Таким чином він прокоментував заяву білоруського опозиціонера Сергія Тихановського про те, як українці, білоруси й росіяни мали б бути єдиним народом.

"У Кремля є бажання повернути назад Радянський Союз. Ми це прекрасно розуміємо. Завжди є два "слабких місця", на яких базується інформаційна політика, — це релігія та мова. Ці речі або об'єднують, або розколюють суспільство. Є така політика Російської Федерації", - пояснив Зеленський.

Він також зауважив, у Росії може будь-якої миті статися потужний соціальний вибух, прикладом він навів масштабні протести у Хабаровську.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський відкрито звинувачував Радянський Союз у розв'язуванні Другої світової війни — водночас із нацистською Німеччиною. Утім, російська влада використовує радянську "спадщину" для пропаганди нової сьогоденної ідеології замість того, щоб засуджувати агресивну політику червоного Кремля.

Ще багато років тому особисто Путін називав розвал СРСР найбільшою геополітичною катастрофою XX сторіччя. Не дві світові війни, не громадянські війни, зокрема й на території колишньої Російської імперії, яка дозволила большевикам на крові створити свій режим, а саме розділ союзу на незалежні держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, саміт Україна-ЄС відбудеться у вівторок, 6 жовтня. Європейська сторона очікує, що президент Володимир Зеленський розкриє свою позицію щодо стану мирного процесу у війні на Донбасі. За словами джерела — високопоставленого європейського посадовця, перш за все Брюссель цікавить оцінки поточної ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?