Зеленський нарешті назвав умови виборів на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський нарешті назвав умови виборів на Донбасі

Зеленський нарешті назвав умови виборів на Донбасі
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський наголосив, що позиція офіційного Києва щодо місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) полягає в тому, що вони можуть проходити тільки за українським законодавством. Про це він розповів іноземним виданням Der Spiegel, Le Monde, Time і Gazera Wyborcza, передає ONLINE.UA.

 "Вибори проходять за українським законодавством. І український закон виключає присутність людей зі зброєю. Всі українські партії повинні мати доступ, спостерігачі, журналісти, ОБСЄ, Центральна виборча комісія України. Якщо є збройні угруповання, жодна партія не піде брати участь у виборах там", - заявив український лідер.

Варто зазначити, що саме питання контролю над кордоном з Російською Федерацією Зеленський назвав "найскладнішим питанням з усіх".

 "Я говорю їм чесно: я не згоден з тим, як це питання було вирішене в Мінську. Згідно Мінськими угодами, спочатку пройдуть вибори, потім контроль над кордоном", - сказав президент України.

Глава держави наголосив, що така позиція українців з цього питання, але це не записано в Мінських угодах - цю проблему з протиріччям потрібно вирішити.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Зеленський зізнався, що планує запропонувати Путіну. За словами президента, він підніме на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Парижі питання про проведення місцевих виборів в ОРДЛО як на території України, а не окупованій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?