Зеленський нарешті призначив посла України в США
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський нарешті призначив посла України в США

Зеленський нарешті призначив посла України в США
Джерело:  online.ua

25 лютого офіційно стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський підписав указ про призначення колишньої міністерки фінансів Оксани Маркарової надзвичайною і повноважною пані послом України у Сполучених Штатах Америки. Укранський лідер звернув увагу на те, що політикині потрібно зосередитися насамперед на налагодженні ефективного діалогу з адміністрацією нового президента США Джо Байдена. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента України.

Вітаючи Оксану Маркарову з призначенням, Зеленський наголосив, що її кандидатура має три ключові переваги: патріотизм, високий фаховий рівень та дуже позитивне сприйняття у США.

«Переконаний, що ці три чинники є формулою успіху для зміцнення стратегічного партнерства України та США», – наголосив глава держави.

Володимир Зеленський додав, що необхідно активно працювати з Конгресом США, підтримувати постійний діалог із законодавцями та зміцнювати двопартійну підтримку України. Окрім того, президент акцентував увагу на важливості залучення офіційного Вашингтону до процесу врегулювання на Донбасі, а також до зусиль з деокупації Криму. Окрему увагу президент приділив необхідності посилення санкцій Сполучених Штатів проти Росії, зокрема щодо проекту «Північний потік – 2».

"Принципово важливою є й підтримка Вашингтоном євроатлантичного курсу України, передусім у питанні ухвалення рішення НАТО щодо надання Україні ПДЧ", - йдеться в повідомленні.

Як пояснив Володимир Зеленський, серед основних завдань пані посла у США – сприяти продовженню підтримки з боку Сполучених Штатів внутрішньої трансформації нашої держави для покращення добробуту українських громадян.

"Також я впевнений, що Оксана Маркарова покаже приклад у розвитку економічної дипломатії: у залученні прямих іноземних інвестицій в Україну, у просуванні українського експорту та відстоюванні інтересів українського бізнесу, що є особливо важливим питанням для всіх наших дипломатичних представників і чого я від них вимагаю", - підсумував Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Байдена прийняла перше важливе рішення щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?