Зеленський нарешті відповів на одну з найважливіших вимог українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський нарешті відповів на одну з найважливіших вимог українців

Зеленський нарешті відповів на одну з найважливіших вимог українців
Джерело:  online.ua

В Україні завершився перший карантин вихідного дня, протягом якого підприємцям довелося закрити ресторани, кафе, магазини, ринки з непродовольчими товарами, салони краси, фітнес-центри та багато інших суб'єктів. Представники малого бізнесу протестують проти продовження і повторення даних обмежень, так як для багатьох цей карантин стане "квитком в один кінець" через колосальні втрати прибутку. У Верховній Раді України навіть вже зареєстрували законопроект про скасування карантину вихідного дня в Україні, але президент країни Володимир Зеленський вважає обмеження ефективними. 16 листопада на нараді з чиновниками він дав зрозуміти, що не має наміру підтримувати скасування карантину вихідного дня, однак доручив уряду терміново вдосконалити програми допомоги малому та середньому бізнесу, щоб підприємці пройшли цей карантинний етап з найменшими втратами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

Секретар РНБО Олексій Данилов відзвітував Зеленському, що карантин вихідного дня зменшив пересування і контакти між українцями в великих містах на 18,5% в суботу і на 27% в неділю.

"Вважаю, що Україна зробила правильний крок. Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що у вихідні фіксують найбільшу кількість нових випадків зараження. Зменшення контактів між людьми - це порятунок життів. У той же час треба відновити і вдосконалити всі програми економічної допомоги підприємцям, працівникам, які втратили роботу, одиноким людям", - прокоментував ситуацію Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відповів президенту, що уряд вже реалізує і підготував додаткові заходи для підтримки бізнесу і людей, які втратили частину доходів через карантин вихідного дня.

"Зокрема, ми відновлюємо підтримку малих підприємців з дітьми, програму по частковому безробіттю, коли компенсується частина зарплати робітника. Також будуть діяти «кредитні канікули» для бізнесу в рамках програми «5-7-9», визнання карантину вихідного дня форс-мажором, що допоможе бізнесу в питанні оренди і виконання інших зобов'язань", - розповів Шмигаль, на яку допомогу можуть розраховувати українці.

Нагадаємо, карантин вихідного дня введено в Україні поки на три тижні, до 30 листопада. Він діє з 00:00 години суботи до 00:00 години понеділка. У цей період в містах повинні закрити:

  • заклади громадського харчування, яким дозволили працювати тільки на винос;

  • торгові центри та інші розважальні заклади;

  • фітнес-центри і басейни;

  • установи культури за винятком суб'єктів господарювання, які займаються кіновиробництвом;

  • суб'єкти господарської діяльності та побутового обслуговування.

Під час карантину вихідного дня можуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки, ветеринарні аптеки, АЗС і СТО, банки і пошта.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МВС підвели підсумки першого карантину вихідного дня. Правоохоронці відзвітували, що припинили роботу майже 1,5 тисячі закладів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?