Зеленський нарешті відреагував на резонансну пропозицію Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський нарешті відреагував на резонансну пропозицію Лукашенка

Зеленський нарешті відреагував на резонансну пропозицію Лукашенка

6 травня стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський відкинув пропозицію білоруського колеги Олександра Лукашенка - зазначається, що український лідер не поїде до Мінську на парад 9 травня. Цю інформацію вже підтвердив директорат з питань інформаційної політики Офісу президента, інформує ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"В Україні – карантин. Глава держави наразі не здійснює закордонних візитів", - відповіли в Офісі президента.

Варто зазначити, що 5 травня Олександр Лукашенко публічно запросив глав інших держав (хоча б колишнього Радянського Союзу) приїхати до Мінська на парад Перемоги, всупереч рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я.

"Правильно було б зібратися в Мінську. Це республіка, яка була стерта з лиця землі, яка першою прийняла удар. Це найбільш постраждала республіка — живий пам’ятник війні", — зазначив президент Білорусі.

Що важливо розуміти, в Україні цього року через пандемію не буде масових заходів до Дня пам’яті та примирення, 8 травня, та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня, але ветеранів відзначать.

Також відомо, що в РФ мали намір із розмахом відзначити 75-річчя Перемоги у війні 1941-1945 років. Проте через епідемію COVID-19 парад із глядачами Кремлю довелося перенести, але 9 травня в Росії планують провести 47 авіапарадів та влаштувати салюти до Дня перемоги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Кремля Володимир Путін пообіцяв росіянам подумати про участь в акції до 9 травня, в ході якої громадян РФ закликають вийти на балкони й заспівати пісню "День победы". Російський президент зазначив, що для цього йому потрібно лише вибрати форму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?