Зеленський нарешті вніс у Раду довгоочікуваний законопроєкт після скандалу з КСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський нарешті вніс у Раду довгоочікуваний законопроєкт після скандалу з КСУ

Зеленський нарешті вніс у Раду довгоочікуваний законопроєкт після скандалу з КСУ
Джерело:  online.ua

27 листопада офіційно стало відомо, що в українському парламенті зареєстрували законопроєкт українського лідера Володимира Зеленського щодо відновлення відповідальності за декларування недостовірної інформації. Варто звернути увагу на те, що в пояснювальній записці і порівняльній таблиці до законопроєкту вказано, що з Кримінального кодексу буде вилучена стаття 366-1, яку КС визнав неконституційною. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

Окрім того, додається стаття 366-2 "Декларування недостовірної інформації", якою встановлюється кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів (від 42,5 тисяч до 59,5 тысяч грн.), якщо відомості в декларації відрізняються від достовірних на суму від 1 до 4 мільйонів гривень.

"Якщо відомості в декларації відрізняються від достовірних на суму більше за 4 мільйони грн (понад 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб), тоді передбачене покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч п’ятисот до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 59,5 тисяч до 85 тисяч грн), або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, глава держави пропонує окремо визначити у статті 366-3 відповідальність за неподання декларації. За це пропонується карати штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів (від 42,5 тисяч до 59,5 тысяч грн).

Що важливо розуміти, за всі ці злочини можливе покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, один із суддів КСУ Ігор Сліденко, який був доповідачем у справі про скасування відповідальності чиновників за корупцію, несподівано для всіх почав погрожувати українському лідеру Володимиру Зеленському війною та тюрмою через плани останнього розпустити КС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?