Зеленський нарешті зустрівся із Епіфанієм та Філаретом - перші подробиці та фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський нарешті зустрівся із Епіфанієм та Філаретом - перші подробиці та фото

Зеленський нарешті зустрівся із Епіфанієм та Філаретом - перші подробиці та фото
Джерело:  online.ua

Новообраний президент України Володимир Зеленський зустрівся із головою Православної церкви України Епіфанієм. Після цього відбулася ще одна зустріч – із почесним патріархом ПЦУ Філаретом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Церкви.

Зазначається, що очільник ПЦУ привітав Володимира Зеленського і побажав мудрості, сили й наснаги у відповідальному служінні українському народу. Як кажуть в штабі новообранного президента, сторони обговорювали "проблеми, які стоять перед українцями, зокрема, багаторічний конфлікт на Донбасі". Окрім того, говорили про боротьбу з корупцією та бідністю.

"На завершення зустрічі Предстоятель Православної Церкви України подарував новообраному президенту репринтне видання "Острозької Біблії" – першого повного друкованого тексту Старого і Нового Заповітів слов’янською мовою, надрукованого в Україні наприкінці XVI століття", – повідомили у прес-службі.

Також 30 квітня Володимир Зеленський зустрівся з почесним патріархом ПЦУ Філаретом. У цій зустрічі також взяв участь настоятель храму Різдва Христового протоієрей Микола Салабай.

"Філарет привітав новообраного главу держави з перемогою на виборах і закликав використовувати дану йому владу "для сприяння добру і подолання зла". Зеленський подякував патріарху за зустріч і спілкування. Після цього Філарет вручив новообраному президенту пам'ятний подарунок", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Зеленський вибачився за невдале порівняння томосу з термосом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?